Team

Dennis Dresden

Dennis Dresden

advocaat-belastingkundige

T  +31 20 22 70 700
F  +31 20 22 70 717
E  djd@dfls.nl

Dennis Dresden (1958) is een van de oprichters en aandeelhouders van DFLS Legal & Tax. In 1990 was hij medeoprichter van Vink & Partners advocaten, belastingadviseurs en notaris waaraan hij tot 1 maart 2015 als partner verbonden is geweest. Dennis is zowel advocaat (sinds 1987) als belastingadviseur (sinds 1984) en beschikt dan ook over ruim dertig jaar praktijkervaring.

Als belastingadviseur staat hij met name directeur groot aandeelhouders, vastgoedbeleggers en vermogende particulieren bij. Hij adviseert op het gebied van estate planning en over erfrecht en erfbelasting. Als advocaat houdt Dennis zich bezig met zaken en procedures die hoofdzakelijk fiscaal getint zijn. Hij begeleidt overnames van ondernemingen en beleggingsvennootschappen, verricht due diligence onderzoeken en stelt contracten op voor overnames. Bovendien heeft hij de laatste jaren veel inkeerregelingen begeleid. Daarnaast behandelt Dennis de afwikkeling van fiscale controles en specifieke FIOD zaken.

Dennis is aangesloten bij zowel de Nederlandse Orde van Advocaten als de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Tevens is hij lid van de specialistenvereniging van de Nederlandse Orde van Advocaten, namelijk die van advocaat-belastingkundigen.

Dennis is naast zijn werk bestuurslid (geweest) van veel charitatieve en sociale instellingen.

In zijn vrije tijd reist Dennis graag en bezoekt hij veilingen op zoek naar schilderijen (vroeg twintigste eeuw Nederlandse schilders) en judaïca.

Dennis Dresden heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden als specialisatie geregistreerd:

  • Belastingrecht

Deze registratie verplicht de advocaat elk kalenderjaar volgens de regel van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Advocaten voor
Culturele instellingen