Privacy Statement DFLS Legal & Tax B.V.

Dit is het privacy statement van DFLS Legal & Tax B.V., hierna te noemen DFLS, gevestigd aan de Prins Hendriklaan 19 (1075 AZ) te Amsterdam.

  1. Algemeen

Dit privacy statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van onze cliënten, potentiële cliënten en andere personen die onze website bezoeken of in welke andere vorm dan ook contact met DFLS hebben.

In dit privacy statement kunt u informatie vinden over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Als u na het lezen van dit privacy statement nog vragen heeft over de wijze waarop wij omgaan met persoonsgegevens, als u gebruik wilt maken van uw in dit genoemde privacy statement genoemde rechten op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of andere wet- en regelgeving over persoonsgegevens, of als u een klacht wilt indienen over het gebruik van uw persoonsgegevens, kunt u contact met ons opnemen via telefoon: 020-2270700 of via e-mail: info@dfls.nl. Indien u niet tevreden bent over de afhandeling van uw klacht of als u uw klacht liever niet bij ons indient, kunt u deze ook indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, via de website www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

DFLS is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens en zal daarbij de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten en de regels die voortvloeien uit de AVG naleven.

  1. Doeleinden en rechtsgronden

DFLS verwerkt uw persoonsgegevens en – indien van toepassing – van uw minderjarige kinderen voor het uitvoeren van een overeenkomst.

Daarnaast verwerkt DFLS uw persoonsgegevens voor ten behoeve van de digitale contactaanvraag alsmede het kunnen maken van afspraken en het voldoen aan de op DFLS van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Hiervoor hebt u uitdrukkelijk uw toestemming gegeven.

  1. Facturering

Indien u een opdracht aan ons verstrekt, verwerken wij ook gegevens die nodig zijn voor het sturen van facturen en verwerken van betalingen voor de diensten die DFLS verricht. Naast uw contactgegevens gaat het om uw bankrekeningnummer en eventuele andere betalingsgegevens.

  1. Verwerking bijzondere gegevens

DFLS verwerkt alleen bijzondere persoonsgegevens van u en (indien van toepassing) van uw minderjarige kinderen als daarvoor door u uitdrukkelijk toestemming is gegeven. In de regel geldt dat er geen bijzondere persoonsgegevens mogen worden verwerkt.

Op grond van artikel 9 lid 2 onder b van de AVG mag DFLS hier in bepaalde zaken een uitzondering op maken.

  1. Bewaartermijn gegevens

DFLS is volgens de in de opdrachtbevestiging overeengekomen termijn genoodzaakt uw persoons- en administratieve gegevens voor de duur van minimaal tien jaren te bewaren. Deze termijn gaat in bij mededeling van sluiting of de feitelijke sluiting van het dossier.

  1. Delen persoonsgegevens

Uw gegevens worden opgeslagen in een (digitaal) dossier en kunnen voorkomen in e-mails die DFLS verstuurt of ontvangt en worden daarmee opgeslagen (en dus verwerkt) door onze ICT provider. Met deze partijen heeft DFLS een verwerkersovereenkomst gesloten waarin minimaal eenzelfde niveau van veiligheid en vertrouwelijkheid is geregeld als u van ons mag verwachten.

Indien u, of een andere partij die betrokken was bij een dossier, een klacht tegen DFLS indient die betrekking heeft op de behandeling van een dossier waarin uw persoonsgegevens staan opgenomen, kunnen uw persoonsgegevens worden verstrekt aan de daartoe gerechtigde klachtinstanties. Uw gegevens worden door deze instanties vertrouwelijk behandeld

  1. Persoonsgegevens ontvangen van derden

DFLS ontvangt in sommige gevallen persoonsgegevens van waarvan DFLS zich bij het uitvoeren van de opdracht bedient alsmede overheidsinstanties waaronder expliciet begrepen de belastingdienst, rechtbanken, deurwaarders, advocatenkantoren. De vorenstaande opsomming is niet limitatief.

  1. Ontvangers van persoonsgegevens

DFLS kan genoodzaakt zijn uw persoonsgegevens te delen met derden waarvan DFLS zich bij het uitvoeren van de opdracht bedient alsmede overheidsinstanties waaronder expliciet begrepen de belastingdienst, rechtbanken, deurwaarders, advocatenkantoren. De vorenstaande opsomming is niet limitatief.

  1. Rechten van de betrokkenen

U heeft het recht op inzage, recht op dataportabiliteit, recht op rectificatie, recht om de gegeven toestemming voor een bepaalde verwerking van persoonsgegevens weer in te trekken en recht om vergeten te worden.

Van dit laatste mag worden afgeweken in geval van vrije meningsuiting, wettelijke plicht of wettelijke taak, algemeen belang, volksgezondheid, archivering, wetenschap, statistieken en instellen van rechtsvorderingen.

U heeft het recht om uw toestemming weer in te trekken. DFLS mag dan geen gegevens meer van u verwerken. DFLS kan vanaf het moment van intrekking van de toestemming geen diensten meer voor u verrichten en zal het dossier of de dossiers dan onmiddellijk moeten sluiten.

Daarnaast heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens:

Autoriteit Persoonsgegevens

Postbus 93374

2509 AJ ’s-Gravenhage

Voor meer informatie over deze rechten en wanneer u die kunt uitoefenen verwijzen wij u naar de artikelen 15 tot en met 20 van de AVG.

  1. Veiligheidsmaatregelen

DFLS gaat secuur om met uw persoonsgegevens en treft de nodige technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen.

Tevens verstrekt DFLS niet zomaar uw persoonsgegevens aan derden.

Dit privacy statement kan van tijd tot tijd worden aangepast indien de feiten of de regelgeving hiertoe aanleiding geven.

DFLS Legal & Tax B.V.

20 februari 2020

Advocaten voor
Culturele instellingen