Team

Niels Kolste

Niels Kolste

advocaat-belastingkundige

T +31 20 22 70 700
F +31 20 22 70 717
E nk@dfls.nl

Niels Kolste (1979) is als zelfstandig advocaat-belastingkundige verbonden aan DFLS. Niels heeft zijn doctoraal fiscaal recht behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2006 heeft Niels als belastingadviseur gewerkt voor Vink & Partners. Hier heeft hij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) afgerond. Na het behalen van de civiel effect verklaring aan de Universiteit van Amsterdam is Niels in 2009 beëdigd tot advocaat.

In december 2010 is Niels overgestapt naar Norton Rose Fulbright LLP, hier is hij als advocaat-belastingkundige werkzaam geweest in de brede (internationale) praktijk met de nadruk op het oplossen van geschillen met de belastingdienst. In 2012 heeft Niels de postdoctorale opleiding fiscale advocatuur aan de Universiteit Leiden voltooid. Hierna is Niels tot 1 juli 2018 verbonden geweest aan De Bont advocaten.
Als advocaat-belastingkunde houdt Niels zich met name bezig met het fiscaal (proces-)recht alsmede zaken welke liggen op het snijvlak van fiscale en ondernemingsrecht.

Niels is lid van de Vereniging voor Belastingwetenschap en de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB). In zijn vrije tijd is Niels bij voorkeur te vinden op het water. Tevens is Niels actief lid van de Koninklijk Industrieele Groote Club.

Niels Kolste heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden als specialisatie geregistreerd:

  • Belastingrecht
  • Cassatie (Belasting)

Deze registratie verplicht de advocaat elk kalenderjaar volgens de regel van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Advocaten voor
Culturele instellingen